Hallo, Ik ben Roy Lohman

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door eten en voornamelijk voor het bakkers vak. Ik heb daarom ook voor de bakkers opleiding op Ter Groene Poorte in Brugge gekozen om alles over het bakkers vak te leren. Ik heb altijd al een droom gehad sinds toen, en dat is mijn eigen bakkerij/tearoom. Op 11/12/2019 was het zo ver de deuren van mijn droom gingen open "Pasticceria Lohman".

Maar voor ik deze droom kon verwezenlijken heb ik een zeer leerzame loopbaan achter de rug. Tijdens de opleiding aan Ter Groene Poorte Brugge ben ik met mijn stage terecht gekomen bij “Patisserie de Baere knokke”. Wat ik hier heb mogen leren in 5 jaar tijd (stage, vakantie/weekend werk , BBL opleiding en na school in vaste dienst) is niet te beschrijven. Ik ben opgeleid door de kampioen van de patisserie “Rik de Baere”. Ik heb tijdens mijn loopbaan bij Patisserie de Baere van alles kunnen leren over patisserie, chocolaterie, confiserie, ijs, thema taarten, bruidstaarten en nog veel meer.

Tijdens mijn loopbaan bij Patisserie de Baere in Knokke heb ik dan ook eens 2 weken mogen meedraaien bij “patisserie de Baere Brussel”.

In mei 2018 heb ik besloten patisserie de Baere te verlaten in Knokke. Toen ben ik bij “Bakkerij Bruut” in de haan terecht gekomen. Hier heb ik op anderhalf jaar alles van brood , koeken en klein brood mogen leren door Jonas van Maercke die altijd chef bakkerij was bij “De Maré” in Knokke. Hier kreeg ik ook de kans om tussendoor veel bestellingen voor mijn eigen klanten te maken (zoals trouw taarten). Omdat de bouw van de Pasticceria vertraagd was kon ik op deze manier mijn bestellingen toch door laten gaan.